In de omgeving

Mocht je trek krijgen in het uitbreiden van je horizon, raden wij de contreien van Netl de Wildste Tuin aan. Er huist namelijk genoeg in het uitgestrekte polderlandschap om je dagbesteding vorm te geven. Wij hebben onze favoriete uitstapjes alvast voor je uitgezocht.

Pluktuin Zuiderkrib

Pluk wat je plukken kan! Hier bij Zuiderkrib kun je jouw prachtboeket bij elkaar plukken voor in je tent of mee naar huis.

Meer info

Waterloopbos

Op dit stukje bos zijn vroeger heel veel experimenten met het water uitgevoerd, daarmee is het Waterloopbos een historisch openlucht laboratorium. Ga op avontuur en ontdek hoe techniek en natuur hand in hand gaan.

Meer info

Verhage Fruit

Naast een scala aan verschillende streekproducten, kun je hier ook terecht voor gedestilleerde dranken. Gemaakt van appels en peren uit de eigen boomgaard of zelfs geteelde rabarber.

Meer info

Windexperience 11 Beaufort

Op eigen houtje, of samen met gids ervaar je hoe verschillende soorten windkrachten voelen en of jij sterk genoeg bent om je eigen stroom op te wekken. Bij Windexperience 11 Beaufort weten ze uit welke hoek de wind waait.

Meer info

Renne Streekproducten

Renne streekproducten heeft alles voor jouw BBQ. Van mals vlees tot aan rokerige recepten worden op deze plek aan de man gebracht.

Meer info

Sneek

Het Fries Scheepsvaartmuseum heeft haar deuren iedere dag open, het Starteiland ontvangt graag varende bezoekers en de gezellige pleintjes vragen om een koffiepauze. Sneek is het Walhalla voor de waterliefhebbers.

Meer info

Lemmer

Als watersporter en bootliefhebber kun je in Lemmer je geluk niet op: alle maten en soorten dobberen voorbij. Uitgekeken? Je vindt hier ook het grootst werkende stoomgemaal van Europa.

Meer info

Weerribben

De Weerribben is een drassig en moerassig groen doolhof. Vroeger werd er turf gewonnen, vandaag kun je otters en (water)vogels spotten per kano, te voet of op de fiets.

Meer info

EKO Boerderij 'De eerste'

Bij Eko-boerderij ‘De Eerste’ loeien de koeien het hardst. Haal hier verse eieren, aardappelen, groentes en zuivelproducten rechtstreeks van het land.

Meer info

Fruitpluktuin

Vink Fruitboerderij heeft van alles te snoepen! Vanaf augustus pluk jij je eigen ontbijt, lunch en seizoensgroenten van het land.

Meer info

Shoppen

Ben jij je zwembroek vergeten of wil je gewoon even ongegeneerd winkelen? Binnen een half uur rijden ben je in het shophart van Emmeloord, Kampen of Zwolle.

Orchideeën Hoeve

Van Netl de Wildste Tuin naar binnentuin Orchideeën Hoeve. Waan je in de tropen, slinger door de jungle en speur naar exotische beesten.

Meer info

Urk

Voel je als een vis in het water in Urk. Met een karakteristieke vuurtoren en knusse vissershuisjes is dit een typisch vissersdorpje. Verdwaal in een doolhof aan steegjes en ga op zoek naar het lekkerste visje uit de zee.

Meer info

Giethoorn

Varen in plaats van struinen door de straten. Pak de boot en bewonder de 18e en 19e eeuwse vervenershuizen in het Venetië van Nederland.

Meer info

Schokland

Vroeger een eiland, nu een museum tussen het groen. Haal je innerlijke archeoloog naar boven en ga op zoek naar de verstopte schatten in de grond.

Meer info